fi gb

Mobiililippu - helppo ja nopea vaihtoehto lipun ostamiseen

Mobiililippu on hyvä vaihtoehto, kun matka alkaa pian tai sopivaa käteisrahaa ei ole.

Sovelluksen voi ladata omalle puhelimelle App Storesta tai Google Playstä. Sovelluksen käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä ja maksutavan valitsemista.

Sovelluksella voi ostaa kertalippuja, jotka oikeuttavat yhteen vaihdottomaan tai vaihdolliseen kertamatkaan. Lipuissa on vaihtoaikaa 80 minuuttia, voimassaolo alkaa tilaushetkestä. Samalla puhelimella voi tilata useammankin lipun yhdessä matkustaville. Maksun jälkeen lippu ilmestyy sovelluksen Liput-välilehdelle, jolla näkyvät kaikki voimassa olevat lippusi. Lipun jäljellä oleva voimassaoloaika näkyy QR-koodin yläpuolella. Historia-välilehdeltä näkee aiemmin tilattujen mobiililippujen tiedot.

Mobiililippu näytetään bussiin noustaessa kuljettajalle, joka tarkistaa lipun voimassaolon. Lipussa on QR-koodin lisäksi näkyvillä jäljellä oleva voimassaoloaika. Matkustajan on pidettävä huoli siitä, että puhelimessa on virtaa koko matkan ajan.

Matkan voi maksaa jälkikäteen veloitettavalla Svea-laskulla, pankki- ja luottokortilla (Visa ja Mastercard) tai Danske Bankin MobilePayllä. Kaikkien lippujen hintoihin lisätään maksutapalisä 0,20 €/kertalippu.

Kielivaihtoehdot: suomi, ruotsi ja englanti.

Mobiililipun rajoitukset

Mobiililipulla voi matkustaa Korsisaari-yhtiöiden ajamassa joukkoliikenteessä Helsingin/Espoon/Vantaan ja Nurmijärven välillä tai Nurmijärven sisällä. Sopimusteknisistä syistä liput eivät käy toistaiseksi Hyrylän suunnan linjoilla 637 ja 937 eivätkä linjalla 45 Hyvinkään alueella.

Mobiililippu ei kelpaa muiden liikennöitsijöiden linjoilla Nurmijärvellä (linjat 480, 480K, 480V, 480Y, 480Z, 481, 485, 485Z, 486, 487) eikä kaukoliikenteen pikavuoroliikenteessä Hämeenlinnanväylällä.

Mikäli matka alkaa tai päättyy HSL-alueella, ei HSL:n matkakorttia tai muuta HSL-lippua voi käyttää matkan osamaksuna. Mobiililippua ei myöskään myydä HSL-alueen sisäisille matkoille, vaan tällöin on käytettävä HSL:n lipputuotteita.

Sovelluksen on tehnyt IQ Payments Oy.